Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Paulien Rijkhoek

Paulien Rijkhoek

Paulien Rijkhoek is mijn naam en Piodoor is de naam waarmee ik mijn activiteiten in de wereld zet.
Ik ben geboren in 1968 en woon sinds eind 2009 in Oldenzaal.

Ik houd van eenvoud, diepgang en afwisseling in mijn leven – en het is een fijne uitdaging om daar een vruchtbare mix van te brouwen.

Dromen en ambities en nieuwe ideeën heb ik ook in overvloed, en ik ervaar het als levenskunst om (allereerst) dik tevreden te zijn met wat er is en (vervolgens) van daaruit een stap te zetten in de richting van een volgend doel.

Ik geniet ervan het leven te beschouwen en te beleven in alle facetten. Inclusief de zonnige en de schaduwrijke kanten, de liefde en de angst, het licht en het duister, en vooral ook inclusief het begin en het einde, de vreugde rond het verwelkomen en de rouw rond het afscheid nemen. Zonder het een bestaat het ander niet en vice versa, alles verrijkt elkaar en het geheel stroomt in opeenvolgende cirkels door ons leven.

Wie het aandurft om mee te stromen en gaandeweg te veranderen, wie het aandurft om in zichzelf te zien wat het meestromen belemmert en die blokkades op te ruimen, maakt het leven voor zichzelf gemakkelijker. Na verloop van tijd zal dan ook blijken dat de benodigde veranderingen ten goede geweest zijn.

Het is een onderwerp dat mij mateloos boeit en het is bovendien de rode draad door de afwisseling die ik zo prettig vind, de verbindende factor tussen de verschillende dingen waar ik me graag mee bezig houd: verwoorden, verbeelden, veranderen & ander moois.

Verwoorden

Woorden geven aan waar het nu eigenlijk om gaat; de kern der dingen en de menselijke beleving ervan beschrijven. Ik doe dat voor mezelf en in opdracht voor anderen, zie www.paulienrijkhoek.nl.

Verbeelden

Ik fotografeer graag. Daarnaast heb ik glasobjecten en quilts ontworpen en gemaakt. Tekenen en spelen met verf en de vruchten daarvan weer ten goede te laten komen van andere ontwerpen vind ik ook heerlijk om te doen. Ook hier zijn eenvoud en diepgang voor mij belangrijk. Eenvoud zonder drukdoenerij in de ontwerpen, en diepgang in de liefde voor de materialen en soms ook in de onderliggende denkbeelden.

Ook hier vind ik het een kunst om een balans te vinden tussen (allereerst) genieten van wat er is en dus ook de grenzen accepteren van de mogelijkheden die ik al of niet heb, en (vervolgens) een stap zetten in de richting van een volgend doel.

Zie www.piodoor.com voor een aantal van mijn foto’s, en op deze website de pagina’s Beschreven glas en Textiel.

Veranderen & ander moois

In mijn ervaring zijn mensen tot grote veranderingen en transformaties in staat. Ieder mens kan groeien en zich ontwikkelen – in feite verandert ons lichaam al elke dag – en dan bedoel ik alle mensen, niet alleen degenen die slim en recht van lijf en leden zijn. De Metamorfosetechniek (ook bekend als Metamorfosemassage) sluit daarbij aan, in alle eenvoud en open aandacht voor en acceptatie van de mens als geheel. Zie mijn andere website www.metamorfosetechniek.nl.

Op de pagina Ander moois verzamel ik links naar websites die ik interessant vind, over prachtige kunst, alledaagse kunst, fijne textiel, helder glas, en andere onderwerpen.