Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Gonzolief

Gonzolief

Deze quilt is ontstaan als een eerbetoon aan mijn eerste schildpadpoes, zo’n eigenwijs dier met een vacht van bruin, zwart, oker en rood door elkaar.

Gonzo was ontzettend lief voor ons, maar kon kattig uithalen naar andere mensen. Toen we de juiste dierenarts hadden gevonden, die zelf ook een schildpadpoes had en hun eigenzinnigheid wel kon waarderen, waren de jaarlijkse bezoekjes zeer goed te doen. Voor ze het wist was ze al aan het spinnen bij al die warme aandacht, en de spreekkamerdrama’s van weleer waren voltooid verleden tijd. (Overigens ken ik inmiddels ook schildpadpoezen die voor iedereen intens lief en aardig zijn, inclusief dierenartsen.)

Toen Gonzo overleed wilde ik de kleuren van haar vacht vereeuwigen. Vanwege haar naam kwamen daar natuurlijk blauw en paars bij, wat een verrassende combinatie oplevert. In het middendeel, dat met een spotverlichting mooi warm opgloeit, is de omtrek van een kattekop gequilt.

58x58cm, batik, machinaal en met de hand gequilt.

 

Deze quilt is alleen te koop voor iemand die hem heeeeeeel erg mooi vindt en het verhaal ervan waardeert.

 

Met dank aan Gonzo, een bijzonder parmantig (schildpad)poezebeest.

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn welkom: paulien@piodoor.nl.