Metamorfosetechniek

Ondersteuning

De metamorfosetechniek of -massage is supersimpel en tegelijkertijd zeer diepgaand. Iedereen kan het leren. Het is een lichte aanraking op de voeten, de handen en het hoofd; om precies te zijn op de reflexgebieden van de ruggegraat.

Een heel belangrijk element is dat je onthecht werkt. Dit houdt in dat je iemand aanraakt vanuit volledige acceptatie van wat er is: zonder oordeel, zonder veroordeling, zonder de ander te willen veranderen. Juist dan heeft de ander optimaal de ruimte om – van binnenuit – de volgende stap te zetten op het pad dat bij zijn/haar ziel past.

Onthecht werken is misschien wel het lastigste element van de metamorfosetechniek om in de vingers te krijgen. Als iemand hoofdpijn of rugpijn heeft, is het zo verleidelijk om te wensen dat die pijnen maar snel weggaan. Toch?
Maar wie ben jij om dit voor een ander te bepalen?
Soms hebben we stress nodig om te ervaren dat we het een doen, maar eigenlijk liever het ander zouden willen. Zo ervaren we meer en meer stress, tot we besluiten om andere keuzes te maken.

(En vaak zijn ongemakkelijke of pijnlijke lichamelijke klachten juist onderdeel van een herstelproces van ons lichaam, bijvoorbeeld nadat we een belangrijke keuze hebben gemaakt.
Hè? Herken je dit? Wil je meer weten? Ik verwijs je graag naar de websites van Mies Kloos-Raasveldt en Rebecca van Delden.)

We zijn geconditioneerd om te denken dat pijn en ziekte ‘onnatuurlijk’ zijn, en bestreden moeten worden. Als je de metamorfosetechniek aan het toepassen bent, laat je dit idee los. Je raakt iemand zeker niet aan met de intentie dat die vervelende pijnen maar snel wegtrekken. Misschien merk je op dat iemand hoofdpijn of rugpijn heeft, of misschien vertelt hij/zij jou dit. Maar daarna laat je dit gegeven voor wat het is, zonder de ander te willen veranderen.

Zo beperk je de ander niet met jouw persoonlijke ideeën over wat wel of niet welkom is. Juist met die houding geef je de ziel van de ander alle ruimte om van binnenuit te veranderen wat aan de beurt is. En juist daardoor ontstaan de mooiste transformaties.

Zie mijn website Metamorfosetechniek.nl voor meer informatie.

Hou je van zelfstudie? Download dan via de website Metamorfosemassage.nl het “Kleine Witte Boekje” als pdf.